Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kapustą włoską

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 5 liści
parowka cienka 5 sztuk
jajko 2 sztuki
mięso mielone 80 dag
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
olej
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kapustą włoską

Liście kapusty obgotować w lekko osolonej wodzie.Parówkę obrać z osłonek. Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę drobniutko posiekaną , jajka . Wyrobić mięso . Doprawić do smaku.Na desce do krojenia formować z mięsa prostokąty na szerokość długości parówki .Ułożyć liść kapusty , parówkę i zwinąć w rulon. Obtoczyć w bułce tartej , smażyć z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 11.12.2012 20:08
fajny sposób na parówkę
Małgosia6 08.01.2012 14:30
super
MAŁY 14.06.2011 10:04
smakowicie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak