Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane bułki na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 5 szt
papryka czerwona
pomidor
pieczarki 6 szt
cebula
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane bułki na grilla

Pieczarki i cebulę drobno kroimy, dodajemy szczyptę soli i podsmażamy na patelni. Przestudzone mieszamy z papryką i pomidorem (paprykę kroimy w kostkę, pomidora sparzamy, obieramy i również kroimy w kostkę). Przyprawiamy według uznania. Dodajemy starty ser. Na każdej bułce robimy nieduże nacięcie i ostrożnie wydłubujemy przez nie środek bułki. Miękkie części bułek mieszamy z farszem. Farsz nakładamy do wydrążonych bułek.

Każdą bułkę owijamy folią aluminiową i kładziemy na grilla. Pieczemy bułki około 1 godziny – żeby farsz zagrzał się a ser roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak