Sposób przygotowania

Ryż ugotować. Kapuste sparzyć. Usunąć głąb i obgotowywać, ściągając kolejne liście - ostrożnie, żeby ich nie zniszczyć Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć. Cebulę, ryż i mięso dokładnie wymieszać i przyprawic do smaku. Gołąbki zwijać, kładąc na liść ok. 2 łyżki farszu. Zawijać. Włożyć do naczynia i zalać ok. 2 szklankami wody z rozrobioną kostką rosołową. Dusić do miękkości.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !