Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka duszone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1kg
cebula 3
ogórki kwaszone 2
mąka 3łyżki
olej
majeranek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka duszone

Żeberka podzielić na porcje,posolić,oprószyć mąką i obrumienić na oleju.Przełożyć do rondla,dodać podsmażoną cebulkę,podlać wodą i dusić.Gdy będzie miękkie,zagęścić zasmażką z mąki i oleju,dodać kwaszone ogórki obrane i pokrojone w drobną kostkę.Doprawić solą i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.02.2011 11:10
przepyszne
Karolcia12 17.11.2010 20:34
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak