Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki w rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki mrożone 1 kg
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
wołowina 0,5 kg
seler korzeniowy 1 szt
majeranek 3 łyżeczki
sól, pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 1-2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki w rosole

Flaki obgotować kilka razy zmieniając wodę. Wołowinę gotujemy na rosół, dodajemy obgotowane flaczki, dodajemy kilka kulek ziela angielskiego, kilka listków laurowych, pokrojony czosnek, majeranek i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu. Warzywa kroimy w kostkę i dodajemu do flaczkó. Gotujemy co najmniej półtorej godziny. Pod koniec gotowania flaki doprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 11.10.2013 09:26
Dawno nie jadłem flaczków
Wafelek2601 24.09.2012 09:03
Pyszności
Wacław 04.09.2011 13:05
pycha,lubie takie
alaaa 22.05.2011 23:41
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak