Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z pomidorami na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
sok z cytryny 1 łyżka
cebula 1
czosnek 1 ząbek
pęczek rozmarynu 1/2
pomidorów 40 dag
oliwy 2 łyżki
wody 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z pomidorami na ciepło

pieczarki pokroić w ćwiartki lub połówki i skropić je sokiem z cytryny.
czosnek i cebule drobno pokroić. listki rozmarynu posiekać. Miąższ pomidorów drobno pokroić.
na oliwie podsmażyć pieczarki na dużym ogniu, mieszając cały czas. do grzybów dodać pokrojoną cebulę i czosnek rozmaryn oraz pomidory. podsmażyć.
Na koniec dodać wodę. Doprawić pikantnie solą i pieprzem do smaku i dusićpod przykryciem przez ok. 10minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 19.01.2012 15:25
mmmm
Emilia21 19.01.2012 15:25
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak