Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z cykorii porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykoria 3 szt
pory 2 szt
jabłko winne 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z cykorii porów

Sos:
1 łyżka sosu sojowego
4 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól, cukier, pieprz
Sposób przygotowania
Cykorie płuczemy, dzielimy na listki, kroimy w pla sterki. Pory myjemy, odcinamy zielone części, białe części kroimy w cieniutki talarki. Jabłko myjemy, obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w cząstki, a następnie ścieramy na tarce o dużych otworach, skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Przekładamy składniki surówki do sa laterki i mieszamy. Oliwę łączymy z sosem sojo wym i sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Polewamy surówkę sosem i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 19.02.2011 20:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak