Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sól, całe jajka oraz roztopiony ale zimny tłuszcz, mleko i rozrobione drożdże. Wszystko to zagniatamy na jednolitą masę i pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta wyrabiamy kulki i układamy na wysmarowanej tłuszczem formie, wierzch bułeczek skraplamy wodą. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do czasu aż nasze bułeczki się zarumienią.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bułeczki z półeczki , rumiane , lubiane....
  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    jacie, domowe pieczywo ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowe najlepsze!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    domowe najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    wspaniałe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    wspaniałe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Super :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    uwielbiam takie bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealne na śniadanko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nie ma jak domowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Takie domowe są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !