Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątrobianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1 kg
serca wieprzowe 5 sztuk
ozorki wieprzowe 6 sztuk
słonina 10 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątrobianka

Podane słkadniki drobno kroimy i gotujemy do miękkości. Trzykrotnie mielimy. Słoninę drobno kroimy i dodajemy do masy. Całość doprawiamy do smaku. Powstałą masą luźno napełniamy jelita, wiążemy końce i gotujemy na wolnym ogniu około 1 godzinę. Studzimy, przechowujemy w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 19.10.2011 14:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak