Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy umyte skrzydełka i zalewamy je wodą. Dodajemy do nich 2 łyżki suszonej włoszczyzny, potartą na tarce marchewkę oraz sól do smaku. Gotujemy ok 15 min. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i kaszę jęczmienną wedle uznania. Gotujemy i jak wszystkie składniki będą już miękkie to zaprawiamy zupę mlekiem. Do gotowej dodajemy natkę pietruszki.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Krupnik kuszący , kaszą pachnący...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    drugiego dania już nie potrzebuje ! krupnik pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wspaniały!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    wyśmienity
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki krupnik mogę jeść codziennie
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Krupnik - fajna sprawa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    super zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna zupa !
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    moja ulubiona zupka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !