Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka półfrancuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szklanki maki 5
margaryna 50 dag
żółtka jaj 4
łyzek kwasnej smietany 7
jajko
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka półfrancuskie

posiekac margaryne z maka dodac zoltka i smietane wyrobic ciasto wlozyc je do lodówki po 2 godzinach wyjac i rozwalkowac i wyciac ciastka ułozyc na lekkoi natłuszczonej blaszcze wierzch pomarowac jajem i posypac cukrem piec do zarunmienienia w tem. 200

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 06.02.2011 14:09
pychotki!
matii6 05.12.2010 19:41
na pewno będą smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak