Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

burritos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
fasola czerwona z puszki 1 puszka
cebula biała 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
czosnek 1 ząbek
pieprz, sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
ciasto naleśnikowe
mąka pszenna 2 szklanki
mleko 2% 1 szklanka
jajko 2 szt.
Majeranek suszony Prymat
woda 1 (źródlana)
przecier pomidorowy 1 mały słoik
ser gouda 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: burritos

Pokrojone pieczarki dusimy w rondlu, dodajemy mięso, pokrojone w kostkę cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dusimy 20 min. Dodajemy przecier pomidorowy, osączoną fasolę i pokrojoną w paski papryki. Dusimy w rondlu ok.10 min. do miękkości, przyprawiamy do smaku. Robimy trochę gęściejsze ciasto naleśnikowe z majerankiem. Smażymy naleśniki. Naleśniki smarujemy przygotowanym farszem, na wierzch kładziemy plater sera. Całośc zwijamy jak krokiety i podsmażamy aby ser si ę rozpuścił. Gotowe danie polewamy keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak