Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3/4 szklanka
śmietana 3 łyżka stołowa
mąka pszenna 2 łyżka stołowa
sól 1/2 łyżka stołowa
pieprz 4 ziarenka
ziele angielskie 4 listki
mięso wołowe 0.5 kg
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
pietruszka 3 gałązka
marchew 3 3
mały por 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Mięso pokroić w kawałki,umyć włożyć do garnka z wodą, dodać przyprawyl. Posolić wodę. Gotować mięso,aż będzie na wpół miękkie.
Przygotować warzywa:umyć i pokroić w ćwiartki marchew. Naćki pokroić drobniutko,dodać włoszczyznę do zupy.Gotować warzywa ok 15 min.
Razem z warzywami wsypać do zupy ryż-w miarę często mieszać zupę.Obraną cebulkę opiec na ogniu.Gdy ryż już napęcznieje i warzywa będą miękkie dodać opieczoną cebulkę i koncentrat pomidorowy i jeszcze przez ok. 5 min. gotować.Przygotować zawiesine ze śmietany i mąki,rozprowadzić ją ciepłym wywarem z zupy.Zaprawić zupe śmietaną z mąką i doprawić do smaku ziarenkami smaku, solą i pieprzem.
Gotową zupę podawać na głębokim talerzu posypaną drobno pokrojoną natką piertuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak