Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozdrobnione drożdże oraz pozostałe składniki (margarynę, roztrzepane jajko i żółtka, śmietanę, sól, cukier puder). Zagniatamy gładkie ciasto zawijamy w folię i wkładamy na całą dobę do lodówki. Następnego dnia obieramy jabłka kroimy w ósemki, posypujemy cynamonem. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości 3 mm i szklanką wycinamy koła. Na każde kółko nakładamy kawałek jabłka i składamy na pół. Cisteczka układamy na natłuszczonej blasze. Z wierzchu ciasteczka smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. aż ciasteczka się zrumienią. Po upieczeniu ciasteczka możemy posypac cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !