Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z maślaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 1/2 kg
masło 1 łyżka
koperek 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól
cebula 2 sztuki
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z maślaków

Maślaki bardzo drobno kroimy - blanszujemy. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodjamey grzyby, dusimy. POdlewamy całość bulionem, doprawiamy. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i zaprawiamy nią sos. Pod koniec dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak