Sposób przygotowania

Boćwinę blanszować 1-2minuty we wrzącej, osolonej wodzie, przelać bardzo zimną wodą.
wino wlać do płaskiego szerokiego garnka. Dodać zioła(pietruszki, estragonu, i podobnych)i gotować pod przykryciem 10minut na małym ogniu.
Filety pokropić sokiem z cytryny posypać solą i pieprzem. Każdy filet zwinąc w liść.
Płaski talerz posmarować tłuszczem i wyłożyć gołąbkami jeden obok drugiego! ugotować 7 minut na parze. Wywar ziołowy zabielić śmietaną dodać gałkę zagotować i gotować bez przykrycia jeszcze 5 minut.przyprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny. podawać do gołąbków:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pieknie wyglada!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !