Sposób przygotowania

Kapustę odsączamy z soku i kroimy, wrzucamy do garnka z małą ilością wody, gotujemy. Mięso(ostanio robiłam z żeberkami, bo akurat to miałam w domu) gotujemy do miękkości, wodę można dolać do kapusty, a mięso studzimy i kroimy w małe cząstki, wrzucamy do kapusty. Jak już kapusta jest miękka, obieramy i kroimy pieczarki, cebulę kroimy w kostkę, razem podsmażamy na patelni z małą ilością najlepiej smalcu(kapusta lubi tłuszcz). Dokładamy do kapusty. Na koniec kroimy boczek wędzony i kiełbasę, smażymy razem(jak boczek jest tłusty, to bez tłuszczu). Dodajemy kiełbasę i boczek do kapusty, doprawiamy majerankiem, solą i małą ilością pieprzu. Najlepiej smakuje po kilkukrotnym przegotowaniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dzisiaj ja zaczynam gotowanie bigosu:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Ja się chyba jutro wezmę, jak znajdę dobrą kapustę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny bigosik!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Pyszny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pyszny bigos.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    uwielbiam bigos z kiszonej kapusty:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny bigos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !