Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ziemniaczanaz Austrii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków sałatkowych 1 kg
cebula 1
rosołu wołowego 1 szklanka
ostrej musztardy 1/2 łyżki
octu z białego wina 2 łyżki
sól i pieprz
zielonej sałaty 15 dag
pęczek szczypiorku
olej roślinny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ziemniaczanaz Austrii

1. Kartofle ugotować ale żeby były lekko niedogotowane.
2. Cebule posiekać. Cebulę do garnka i zalać rosołem i zagotować.
3. Dodać musztardę ocet sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Roztrzepując wywar, dodawać olej, aż całość lekko zgęstnieje.
4. Ziemniaki pokroić w plastry , zalać dressingiem i wymieszac. odstawić na 30minut.
5. Sałatę pokroić w drobne pasma. Szczypiorek drobno posiekać. Razem z sałatą dodać do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak