Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowo-selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler konserwowy 1 litrowy słoik
kukurydza w puszce 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pietruszka zielona 1 garśc
szczypiorek 1 garśc
por (biała część) 1. szt
majonez tradycyjny
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
pieczarki marynowane 1 litrowy słoik
jabłko 1 duże
jajko ugotowane na twardo 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowo-selerowa

Pieczarki odsączamy i kroimy w dużą kostkę. Seler, fasolę i kukurydzę odsączamy. Seler siekamy w drobną nitkę. Jabłko, por, jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i szypiorek. Łączymy z majonezem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokłądnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak