Sposób przygotowania

Z pomarańczy zetrzyj skórkę, miętę drobno posiekaj. Wrzuć do miski razem z mascarpone, wlej 2 łyżki miodu i dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na pół godziny. Morele przekrój na pół, usuń pestki, posyp szczyptą cynamonu, polej 2 łyżeczkami miodu. Rozgrzej masło na patelni, wrzuć morele i smaż 3 minuty, aż się zrumienią. W tym czasie w garnuszku rozgrzej 3 łyżki miodu z pozostałym cynamonem i odrobiną wody, dokładnie wymieszaj. Na talerzach rozłóż kilka łyżek kremu, na to połóż morele, polej miodowo-cynamonowym sosem i podawaj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !