Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekaj, ze szparagów odetnij zdrewniałe części, resztę pokrój na półtoracentymetrowe kawałki. W jednym garnku trzymaj w cieple bulion, w drugim rozgrzej masło i wrzuć cebulę. Smaż na małym ogniu, aż zmięknie, ale nie będzie zrumieniona. Dodaj ryż, wymieszaj i smaż minutę. Wlej wino, odparuj, mieszając. Wlewaj po chochli bulionu, mieszaj i czekaj, aż płyn się wchłonie. Przy drugiej chochli dodaj szparagi. Dolewaj i mieszaj przez około kwadrans, aż ryż będzie miękki z zewnątrz, a w środku odrobinę al dente. Otrzyj skórkę z cytryn i wyciśnij sok, dodaj do garnka i zamieszaj. Na koniec wrzuć parmezan i wymieszaj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !