Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście kapusty 12
ryż 2 szklanki
mięso mielone 1 kg
przecier pomidorowy 1 słoik
kostki do ziemniaków 2
Liść laurowy suszony Prymat 3
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Ryż gotujemy w 4 szklankach wody z dodatkiem 1 łyżki soli .Zostawiamy by jeszcze trochę napęczniał .W misce wykładamy mięso mielone ,podsmażoną cebule na maśle ,wystudzony ryz .Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem ,kucharkiem i dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego. Na każdy zblanszowany lisc kapusty nakładamy farsz .Zwijamy i układamy w brytfannie. Zalewamy woda do najwyższego poziomu gołąbków .Dodajemy liście laurowe i pokruszone kostki do ziemniaków Kucharka lub inne np,rosołowe.Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem przez 1,5 godziny w temp. 200* C .Podajemy z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.10.2013 13:24
uwielbiam golabki
Motorek 03.12.2012 11:16
smaczne
pacpaw 10.06.2012 23:00
robiłem niedawno z młodej kapusty
Ewelina47 03.02.2012 12:27
uwielbiam, ale tylko przyrządzone przez moją mamę :)
leonkot 06.01.2012 13:43
klasycznie i pysznie :)
barbara11561 30.03.2011 07:54
pyszne
Marzena34 17.03.2011 08:48
przepyszne
Margo1 23.11.2010 16:22
to danie mogłabym jesc codziennie
ben-ka 20.11.2010 15:56
Gołąbki są świetne też je robię bo lubię:)
MAR3STA 19.11.2010 15:36
pyszności!
iknkirke 18.11.2010 09:26
uwielbiam gołąbki
edyta44 17.11.2010 22:27
pyszne uwielbiam golabki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak