Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w 4 szklankach wody z dodatkiem 1 łyżki soli .Zostawiamy by jeszcze trochę napęczniał .W misce wykładamy mięso mielone ,podsmażoną cebule na maśle ,wystudzony ryz .Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem ,kucharkiem i dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego. Na każdy zblanszowany lisc kapusty nakładamy farsz .Zwijamy i układamy w brytfannie. Zalewamy woda do najwyższego poziomu gołąbków .Dodajemy liście laurowe i pokruszone kostki do ziemniaków Kucharka lub inne np,rosołowe.Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem przez 1,5 godziny w temp. 200* C .Podajemy z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pyszne uwielbiam golabki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    uwielbiam gołąbki
  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszności!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Gołąbki są świetne też je robię bo lubię:)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to danie mogłabym jesc codziennie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    przepyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    klasycznie i pysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam, ale tylko przyrządzone przez moją mamę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    robiłem niedawno z młodej kapusty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam golabki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !