Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany pi chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
filetów z piersi kurczka 40 dag
sosu sojowego 6 łyżek
pieczarek 25 dag
zielona papryka 1
pęczka cebuli dymki 1/2
wytrawnej sherry 4 łyżki
czarny pieprz
imbir starty 1 łyżka
olej roślinny 6 łyżek
ryż 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany pi chińsku

1. Ryż ugotować.
2. Piersi z kurczaka pokroić w ukośne paski. Polać sosem sojowym i wstawić do lodówki.
3. Pieczarki pokroić w plastry. Paprykę pokroić w grubą kostkę. Cebulkę pokroić w prążki.
4. Mięso smażyć przez 5minut.
5. na oleju smażyć warzywa na dużym ogniu przez 3 minuty. Następnie dodać imbir, sherry i sos sojowy z marynaty.
6. Mięso i ryż wymieszać z warzywami. Dodać sól i pieprz do smaku i ponownie podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak