Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z marchewką i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małych marchewek 25 dag
sól
mrożonego groszku 30 dag
szalotki 2
masła 1 łyżka
śmietanki 300 g
włoskiego makaronu farfalle 25 dag
Pieprz biały mielony Prymat
starta gałka muszkatołowa
starta gałka muszkatołowa g

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z marchewką i groszkiem

1. Marchewki pokroić w ukośne plasterki. Wrzucić na osoloną gotującą się wodę i gotować 5minut. Na krótko przed zakończeniem gotowania wrzucić groszek.
2. szalotkę posiekać. Dusić na maśle aż zmiękną. Podlać śmietanką i gotować pod przykryciem 5minut na średnim ogniu.
3. ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu.
4. sos przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodać parmezan i wymieszać. Dodać warzywa i podgrzewać przez 5minut. Makaron odlać i włożyć do miski. Polać sosem serowym i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernika 17.11.2010 23:21
skan widać fakture papeiru!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak