Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik kakaowo-kokosowy

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 0,5 kg
masło 0,5 kostki
wiórki kokosowe 10 dkg
jaja 4 sztuka
cukier 2 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mleko 2 szklanka
olej 0,5 szklanka
kakao 2 łyżki
dżem 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik kakaowo-kokosowy

Ser:
0,5 kg białego sera
0,5 kostki masła
10 dkg wiórków kokosowych
2 jaja
1 szkl.cukru
olejek migdałowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Ser zemleć dwa razy.Wszystkie składniki utrzeć, dodać wiórka.
Ciasto:
2 jaja
1 szkl. cukru
1 szkl. mleka
0,5 szkl. oleju
2 łyżki kakao
2 łyżki dżemu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szkl. mąki pszennej
Wszystkie składniki wymieszać. Utarty ser kłaść kupkami na blachę i zalać wszystko ciastem.
Piec w temp. 180-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 10.05.2011 14:38
serniki są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak