Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
sól
tłuszcz 1 łyzka
mąka 1 łyzka
śmietana 1/2 szklanka
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ziemniakami

Mięso kroimy w kostkę, nacieramy przyprawami, opruszamy mąką i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaki obgotowujemy, kroimy w plastry, cebulę w talarki. W naczyniu do zapiekania układamy warstwami: mięso, ziemniaki, cebulę - czynność powtarzamy. Śmietanę mieszamy z bulionem i zalewamy mięso i ziemniaki. Zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.11.2010 16:03
świetny pomysł na gulasz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak