Sposób przygotowania

Polędwicę pokrój w cienkie plastry, kapustę i cebulę na drobne cząstki, a marchewki w ukośne talarki. Ziemniaki ugotuj, a gdy ostygną, pokrój w kostkę. Rozgrzej olej w woku lub na patelni o grubym dnie. Włóż mięso, smaż z obu stron. Po 2 minutach wyjmij, a pozostały olej wykorzystaj do smażenia cebuli (nie dłużej niż minutę), dodaj kapustę, marchew i smaż 2 minuty. Wrzuć ziemniaki, wlej bulion, zagotuj. Dodaj chrzan, dopraw solą i pieprzem. Trzymaj na ogniu 2 minuty, wrzuć mięso, nie odlewając soków, które z niego wyciekły. Podgrzewaj chwilę, ciągle mieszając. Gorące podawaj z ryżem lub makaronem udon.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !