Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stir fry z wołowiny z kapustą włoską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

•¼ kg polędwicy wołowej
•małą czerwoną cebulę
2 marchewki
•4 ziemniaki
•2 łyżki łagodnego chrzanu
sól i pieprz do smaku
bulion wołowy 1/2 szklanka
olej słonecznikowy 1 łyżka
kapusta włoska ok.100g

Przepis i sposób przygotowania na: Stir fry z wołowiny z kapustą włoską

Polędwicę pokrój w cienkie plastry, kapustę i cebulę na drobne cząstki, a marchewki w ukośne talarki. Ziemniaki ugotuj, a gdy ostygną, pokrój w kostkę. Rozgrzej olej w woku lub na patelni o grubym dnie. Włóż mięso, smaż z obu stron. Po 2 minutach wyjmij, a pozostały olej wykorzystaj do smażenia cebuli (nie dłużej niż minutę), dodaj kapustę, marchew i smaż 2 minuty. Wrzuć ziemniaki, wlej bulion, zagotuj. Dodaj chrzan, dopraw solą i pieprzem. Trzymaj na ogniu 2 minuty, wrzuć mięso, nie odlewając soków, które z niego wyciekły. Podgrzewaj chwilę, ciągle mieszając. Gorące podawaj z ryżem lub makaronem udon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak