Sposób przygotowania

Białą kapustę obierz z wierzchnich liści, pokrój na kawałki i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 20 minut, aż będzie miękka. Ugotuj kiszoną kapustę. Cebulę drobno posiekaj, zrumień na tłuszczu. Oba rodzaje kapusty dobrze odciśnij z wody na sitku. Zmiel w maszynce, wymieszaj z cebulą, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wrzuć na patelnię, podsmaż chwilę, żeby odparowała reszta wody. Makaron ugotuj al dente, wymieszaj z kapustą, włóż do żaroodpornego naczynia. Zapiekaj pół godziny w temperaturze 160 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !