Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliolini z grzybami i prosciutto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

•główkę czosnku
5 łyzek oliwy
•10 plastrów prosciutto
sól i pieprz do smaku
opakowania makaronu tagliolini
prawdziwki 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliolini z grzybami i prosciutto

Rozgrzej piekarnik do 200˚C i piecz w nim główkę czosnku, mniej więcej 20 minut, aż będzie miękka. Wyjmij, ostudź i wyciśnij miąższ z łupinek. Szynkę pokrój w drobne paski, prawdziwki w kostkę. Rozgrzej oliwę na patelni, wrzuć wyciśnięty czosnek i grzyby, smaż 5 minut, mieszając, dopraw. Ugotuj makaron al dente, włóż na patelnię, dorzuć szynkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak