Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać. Na patelni rozgrzać połowę oleju i mieszając smażyć na nim mięso przez 5minut na średnim ogniu. Następnie przełożyć na sitko i osączyć z tłuszczu.

2. Resztę oleju wlać na patelnię i rogrzać. Dodać cebulę i czosnek, przyprawić kminkiem i pieprzem i dusić 5 minut.

3. Obrać czerwoną cebulę i pokroić w plastry. Pomidory umyć i podzielić na ćwiartki ser pokroić w wąskie pasma. Sałatę spłukać, i porwać na małe kawałki. Ułożyć na talerzach a na niej porcję mięsa.

4. Całość przybrać, pomidorami, serem i posypać pokruszonymi chipsami tortilla. Każdą porcję polać sosem salsa. Sok z limonki wymieszać z oliwą i polać nimi liście sałaty

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !