Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnk 2
mielonej wołowiny 40 dag
pomidorów koktajlowych 8
ser gouda 20 dag
główka sałaty batawia 1
meksykańskiego sosu salsa 8 łyżek
sok z limonki 1
sól
oliwy 2 łyżki
tortilla 175 (chipsy)
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mięsem

1. Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać. Na patelni rozgrzać połowę oleju i mieszając smażyć na nim mięso przez 5minut na średnim ogniu. Następnie przełożyć na sitko i osączyć z tłuszczu.

2. Resztę oleju wlać na patelnię i rogrzać. Dodać cebulę i czosnek, przyprawić kminkiem i pieprzem i dusić 5 minut.

3. Obrać czerwoną cebulę i pokroić w plastry. Pomidory umyć i podzielić na ćwiartki ser pokroić w wąskie pasma. Sałatę spłukać, i porwać na małe kawałki. Ułożyć na talerzach a na niej porcję mięsa.

4. Całość przybrać, pomidorami, serem i posypać pokruszonymi chipsami tortilla. Każdą porcję polać sosem salsa. Sok z limonki wymieszać z oliwą i polać nimi liście sałaty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 15.10.2011 10:09
super
Emilia21 15.10.2011 10:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak