Sposób przygotowania

Piersi kurczaka rozbij na cienkie filety. Świeży szpinak umyj i dokładnie osusz, przełóż na patelnię i na średnim ogniu smaż przez minutę. Wyłóż na sitko i bardzo dokładnie odciśnij, następnie posiekaj i przełóż do miski. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, dodaj cebulkę i zeszklij ją, nie rumieniąc. Wrzuć szpinak razem z pokrojonym na kawałki serem Camembert, szczypiorkiem i roztrzepanym jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Plastry szynki rozłóż na blacie obok siebie, tak aby zachodziły jeden na drugi. Na nich połóż piersi kurczaka, a następnie rozłóż nadzienie ze szpinaku. Zwiń w roladkę, spinając wykałaczkami. Roladki posmaruj łyżką roztopionego masła, ułóż na małej blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190˚C. Piecz 30 minut, aż szynka będzie chrupiąca.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !