Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiący schabowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plasterki
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiący schabowy

Umyte schabowe lekko osuszyć ręcznikiem papierowym, po czym rozbić z obu stron tłuczkiem. Posolić, popieprzyć do smaku. Następnie z obu stron przysypać mąką, zanurzyć w ubitym jajku, a na koniec z obu stron posypać bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, dopóki nie nabiorą złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 30.01.2011 23:20
pyycha
jolaxa1 20.01.2011 21:47
pyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak