Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj i rozgnieć na purée. W osobnym garnku zagotuj wodę z liściem laurowym, tymiankiem i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Włóż filety, gotuj 5 minut. Wyłów i rozdrobnij widelcem, usuwając ości. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj filety i smaż 3 minuty, mieszając. Wrzuć purée i posiekane pół pęczka natki pietruszki, wymieszaj dokładnie i smaż jeszcze chwilę. Dopraw, wlej mleko, zamieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 15 minut w temperaturze 200˚C. W tym czasie na odrobinie oliwy przesmaż plastry szynki na chrupiąco. Gorącą zapiekankę pokrój na kawałki, na każdym połóż plastry szynki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !