Sposób przygotowania

Drożdże wraz z łyżką mąki,szczyptą cukru i połową szklanki wody rozrabiamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.Do miski wsypujemy 3 szklanki mąki,łyżeczkę soli,wbijamy 3 jajka,wlewamy drożdże i rozrabiamy ciasto.Ciasto rozwałkowujemy,wycinamy prostokąty.Parówki przecinamy na pół,zawijamy je w ciasto,tak aby nie wystawały,wkładamy do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Całość pieczemy co najmniej 45 minut.
Pod koniec pieczenia bułki smarujemy roztrzepanym białkiem.Po upieczeniu można polać keczupem do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ja również
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !