Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana z szynką parmeńską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

• plastrów szynki parmeńskiej
6 łyżek oliwy z oliwek
bazylia świeża
sól i pieprz do smaku
bakłażan 2 szt
ser ricotta opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana z szynką parmeńską

Z bakłażanów odetnij końcówki, pokrój na cienkie paski. Posmaruj połową oliwy i przesmaż na patelni z obu stron przez około 5 minut, aż zmiękną. Odstaw do ostygnięcia. Ricottę wymieszaj z resztą oliwy i posiekaną bazylią, dopraw. Plasterki szynki przekrój na pół. Na plastrze bakłażana rozsmaruj łyżkę sera, połóż pół plasterka szynki i zawiń w rulonik. Najlepiej smakuje na zimno jako przystawka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak