Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z cykorii i kurzych wątróbek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

•2 główki cykorii
•150 g kurzych wątróbek
•3 plasterki wędzonego boczku
•łyżkę wody
5 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Z cykorii i kurzych wątróbek

Wątróbki dobrze umyj, oczyść, usuwając żyłki i tłuszcz. Boczek pokrój w paski. Rozgrzej połowę oliwy na patelni, wrzuć wątróbki, dopraw solą, pieprzem i smaż 2 minuty. Zdejmij z patelni i trzymaj w cieple. Rozgrzej resztę oliwy, zrumień na niej boczek, a potem dodaj liście cykorii. Smaż przez minutę, mieszając. Włóż wątróbki, wlej ocet i wodę. Podsmaż jeszcze na dużym ogniu przez pół minuty. Podawaj natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak