Sposób przygotowania

Z truskawek usuń szypułki. W garnku zagrzej wodę z cukrem, aż powstanie syrop. Ostudź. Zmiksuj truskawki z sokiem pomarańczowym i chili na gładkie purée. Przetrzyj masę przez gęste sito, by pozbyć się pestek. Wymieszaj truskawki z syropem, przelej do plastikowego pojemnika. Wstaw do zamrażarki na dwie godziny. Na brzegach naczynia powinny uformować się kryształki lodu. Wyjmij, przelej do miski i ubij trzepaczką na gładką masę. Przełóż z powrotem do naczynia i zamrażaj cztery godziny. Pół godziny przed podaniem wyjmij, delikatnie wymieszaj. Podawaj posypany listkami mięty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !