Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z bananami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 łyżka
cukier 1 łyżka
żółtko jajek 6 sztuka
mąka 50 dkg
drożdże 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z bananami

Drożdże rozetrzeć z mlekiem i cukrem,wstawić do cieplej wody i czekać aż urosną.

Ciasto:
6 żółtek
10 dkg cukru
50 dkg maki
1 szkl mleka

Utrzeć żółtka z cukrem,dodać make,rozczyn,podgrzane mleko i sol. Ubijać łyżką dodając tłuszcz i piane. Postawić do wyrośnięcia.
Gdy wyrośnie dodać 5 bananów pokrojonych w kostkę. Wymieszać i odczekać 15 min przed smażeniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 17.09.2010 14:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak