Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy z liściem laurowym, jałowcem i zielem angielskim około godziny pod koniec dodajemy grzyby. Odsączamy przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Podgardle kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni na skwarki dodając cebulkę pokrojona w piórka. zmielony farsz zasmażamy na skwarkach i cebulce. Z mleka mąki kukurydzianej i pszennej oraz jajka i bazylii tymianku i soli (szczypty) robimy ciasto naleśnikowe ale odrobinę gęstsze. Smażymy naleśniki. Nakładamy farsz na każdy naleśnik i zwijamy w rulon. Przed podaniem podsmażamy na teflonowej patelni z odrobiną oliwy. Podajemy gorące można również polać ketchupem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    przypieczone najlepsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Na pewno spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !