Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maczanka ze schabem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

•4 łyżki smalcu
•łyżeczkę kminku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
•4 bułki kajzerki
•pół szklanki czerwonego wina
sól i pieprz do smaku
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Maczanka ze schabem

Schab umyj, natrzyj solą, pieprzem i kminkiem. Włóż do brytfanki i piecz na smalcu w temperaturze 180°C przez około półtorej godziny, podlewając wodą. Schab ostudź i pokrój w cienkie plastry. Do brytfanki dodaj trochę wody, mąkę ziemniaczaną i wino, zagrzej i dobrze zamieszaj, aż zgęstnieje. Bułki pokrój na trzy grube plastry, maczaj w sosie, wykładaj na półmisek, na wierzchu kładź po dwa plastry schabu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak