Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rnik z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielonego sera 1 kg
masła 15 dag
cukru 2 szklanki
budynie śmietankowe 2
jaj 5
rodzynek 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rnik z rodzynkami

Wykonanie:

Rodzynki sparzyć, masło pozostawić na godzinkę w temperaturze pokojowej ,by zmiękło . Do sera dodać rozmiękczone masło, cukier, cukier waniliowy, budyń i jaja, to wszystko zmiksować mikserem, połączyć
z rodzynkami. Masę serową przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piec 50 minut w temperaturze 200 stopni C. Sernik jest naprawdę pyszniutki !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 05.12.2010 13:13
mmm
Emilia21 05.12.2010 13:13
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak