Sposób przygotowania

Zająca oczyść z błon, natrzyj solą, pieprzem i rozgniecionym jałowcem. Odstaw na godzinę. Marchew, pietruszkę i cebulę pokrój w plastry, obłóż mięso, zalej czerwonym winem. Odstaw na dzień do lodówki, czasem przewracaj. Wyjmij zająca z zalewy, osusz. Wino zostaw, warzywa wyrzuć.

W brytfance rozgrzej olej, dodaj pokrojony w kostkę boczek i całe obrane szalotki, zesmaż i wyłów. Wrzuć zająca, przesmaż na brązowo. Dodaj boczek, szalotki i całe pieczarki. Zalej winem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z ziemniakami z wody i buraczkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !