Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątrobianka w słoiku Emi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 70 dag
słonina 40 dag
sól, pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątrobianka w słoiku Emi

Wątróbkę sparzmy i wraz ze słoniną kilkukrotnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę (ewentualnie cebulę tez można przepuścić przez maszynkę do mielenia), majeranek. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy i nakładamy do słoików. Wekować ok 1h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 22.02.2012 14:13
mój Brat taką robił- pyszności nad pysznościami !
Grażyna13 10.06.2011 19:55
Lubię takie smaki !
ben-ka 04.01.2011 16:41
Swojskie jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak