Sposób przygotowania

Cebulę pokrój grubo, czosnek w plasterki. Rozgrzej oliwę na dużej patelni, przesmaż cebulę i czosnek, aż nabiorą złotawego koloru. Kiełbaski pokrój w dwucentymetrowe
kawałki, wrzuć na patelnię, dopraw papryką. Wlej sherry (możesz użyć wermutu), dodaj obrane i grubo pokrojone pomidory (mogą być z puszki). Składniki doprowadź do wrzenia, dodaj odsączoną cieciorkę. Dolej szklankę wody, przykryj i gotuj pół godziny. Dopraw solą, pieprzem i ewentualnie ostrą papryką. Na koniec posyp siekaną natką. Podawaj z ciemnym chlebem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !