Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z cieciorki i chorizo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 łyżki oliwy z oliwek
2 srednie cebule
4 ząbki czosnku
•½ kg hiszpańskich paprykowych
szczyptę ostrej papryki
kieliszek wytrawnego sherry
•5 świeżych pomidorów lub 2 pu
•2 puszki (po 400 g) cieciorki
pęczek pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z cieciorki i chorizo

Cebulę pokrój grubo, czosnek w plasterki. Rozgrzej oliwę na dużej patelni, przesmaż cebulę i czosnek, aż nabiorą złotawego koloru. Kiełbaski pokrój w dwucentymetrowe
kawałki, wrzuć na patelnię, dopraw papryką. Wlej sherry (możesz użyć wermutu), dodaj obrane i grubo pokrojone pomidory (mogą być z puszki). Składniki doprowadź do wrzenia, dodaj odsączoną cieciorkę. Dolej szklankę wody, przykryj i gotuj pół godziny. Dopraw solą, pieprzem i ewentualnie ostrą papryką. Na koniec posyp siekaną natką. Podawaj z ciemnym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak