Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik bułgarski – tarator

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczek koperku
2 lyzki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
orzechy włoskie 4 szt.
ogórki 2 szt.
jogurt naturalny 2 duże opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik bułgarski – tarator

Ogórki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp solą i odstaw na 10 minut. Jogurt roztrzep z oliwą trzepaczką, możesz dodać do niego pół szklanki zimnej wody. Koperek i czosnek drobniutko posiekaj, orzechy włoskie rozgnieć. Odsącz ogórki z nadmiaru wody i dodaj do jogurtu razem z czosnkiem, koperkiem i orzechami. Odstaw do lodówki na dwie godziny. Podaj przybrane plasterkami ogórka i kwiatkami ogórecznika lub nagietka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

małgorzata114 22.03.2011 19:46
pyszny robie podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak