Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy sernik bez sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
mąki pszennej 3 szklanki
cukru 1 i 1/3 szklanki
jaj 5
proszek do pieczenia cały
cukier waniliowy
budyń śmietankowy 1
wiórki kokosowe 20 dag
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
śmietana 12% 3 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy sernik bez sera

1. Margaryna, 3szklanki mąki pszennej, 1/3szklanki cukru, 5 żółtek i 1 proszek do pieczenia- z podanych składników zagnieść ciasto.
1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę. A resztę ciasta wyłożyć na blachę i podpiec około 10minut w 180*C.

2. 3śmietany duże zmiksować z budyniem, cukrem waniliowym, 1łyżką mąki ziemniaczanej. Z 5 białek ubić pianę na sztywno z dodatkiem 1szklanki cukru. Ubite białka dodać do śmietany i wymieszać wszystko z wiórkami.

3. Wyjęty spód z piekarnika wyłożyć masę i wstawić spowrotem do piekarni8ka na okolo25minut na 180*C. i na koniec po wyjęciu na dużych oczkach na tarce potarkować kruszonkę i spowrotem wstawić do piekarnika aż kruszonka się zarumieni będzie to około 20minut.:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak